Mezopotamya Ajansı’nın 16 Eylül 2023 tarihli haberi aşağıdadır;

“Sağlık sorunları nedeniyle hastanede tedavi altına alınan hasta tutuklu Abdülkadir Yılmaz’ın kardeşi Habibe Yılmaz, kardeşinin tahliye edilmesini istedi. 

Wan’da 2008 yılında yaralı bir şekilde gözaltına alınarak tutuklanan Abdülkadir Yılmaz, yargılandığı davada 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Tutuklandığında 28 yaşında olan Yılmaz, 2010 yılına kadar Wan’da kaldı. Ardından Erzirom’a sevk edilen Yılmaz, buradan da Tekirdağ’a gönderildi. 2 yıl kaldığı Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nden Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edilen Yılmaz, 4 yıl sonra Bodrum S Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edildi. Yılmaz, cezasının onanmasının ardından tekli hücreye konuldu. Ailesinden uzakta ve 2010’dan bu yana tekli hücrede tutulan Yılmaz, psikolojik sorunları nedeniyle Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilerek, tedavi altına alındı. 

Amed’in Farqîn ilçesinde yaşayan ailesi, Yılmaz’ın tedavisinin dışarıda yapılması için insan hakları kurumlarından destek çağrısı yaptı, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği’ne (TUAY-DER) de başvuruda bulundu. 

AİLESİNİ TANIMAZ HALE GELDİ 

Kardeşinin aile bireylerini dahi tanımayacak duruma geldiğini aktaran ablası Habibe Yılmaz, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne yatırılmadan önce durumunun çok kötü olmadığını söyledi. Yılmaz, “Psikolojisi o kadar karışık ve kötü değildi. 2021’de yanına gittiğim sırada, 10 gardiyan onu zor zapt ettiğini ve sakinleştirici iğne yaptıklarını aktardı. Bodrum’a sevk edildiğinden beri onu görmeye gidemedim” diye belirtti. 

HASTANEDE DURUMU AĞIRLAŞTI

Kardeşinin 1 Nisan’dan bu yana sevk edildiği Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tutulduğunu anlatan Yılmaz, “Bir ay önce erkek kardeşim gitmişti, onu tanımıştı, konuşmuştu onunla ama durumu sonrasında kötüye gitmiş. 2 hafta önce ablam ziyarete gitti, ablamı tanımamış. Ablam onun kendisin tanımadığını söyledi. Ablama ‘kardeşimsin tamam ama hangisisin bilmiyorum’ demiş. Sorduğu sorulara cevap verememiş, kimseyi tanımıyormuş. Ablam yanına gidince durumu perişan vaziyetteymiş, ağlıyormuş” şeklinde konuştu. 

Kardeşinin tahliye edilmesini isteyen Yılmaz, “Kardeşimin sağlık durumunun tutukluluğunun devam ettirilebilmesi için uygun değil” diyerek, insan hakları ve hukuk örgütlerine destek çağrısı yaptı.”

Paylaş